Hus och hem

När man ska renovera sitt tak

Hur vet man när ett tak ska renoveras egentligen?

Svaret är ganska lätt att ta reda på genom att man går upp på vinden o kikar efter där, ser man mörka fläckar, mögel eller känner en unken doft så är det något som behöver åtgärdas.
Man kan känna efter om där är fuktigt och det betyder att där är en pågående läcka eller någon form av kondens.

Har du något av dessa tecknen i din vind så kan man kontakta en takläggare Stockholm som kommer på besök och besiktar ditt tak.
Många gånger är det en trasig tegelpanna som behöver ersättas men ibland så kan det krävas att man gör en större och dyrare åtgärd.

Att lägga om taket är inget man gör för att det är kul eller trevligt eftersom det kostar väldigt mycket pengar och tar ett tag att utföra.
Trots detta så har man kanske inget annat val där fuktspärrar och isolering behöver ses över och bytas samtidigt.

Så det spelar ingen roll egentligen om man har ett tegeltak eller ett betongtak för att taket måste vara helt oavsett.
Fukt och väta som rinner ner från insidan av taket kan skapa stora skador på ett hus som orsakar behov för att totalrenovera ett hus om det gått för långt.

Ett väl lagt tegeltak kan hålla i hundra år om man ser till att sköta underhållet regelbundet, det räcker att man kollar till taket en gång varje säsong på året.
Tegelpannor är gjort av lera som man formar och bränner i ugnar, lera är ett naturmaterial som är vanligt i Sverige. Det är därför tegeltak är det vanligaste och mest populära materialet att använda till tak.

Tegel kräver minst underhåll av alla material som det finns att välja mellan där andra material kräver regelbunden målning eller behandling av kemikalier som motverkar alger.

 

Kommentarer inaktiverade för När man ska renovera sitt tak