Skönhet och hälsa

Så blir du av med din tandvårdsrädsla

Känner du oro inför besök hos tandläkaren, då är du absolut inte ensam. Det är väldigt vanligt att uppleva obehag och rädsla inför en undersökning. Det viktigaste är att komma ihåg att du gör dig själv en tjänst genom att gå till tandläkare regelbundet och att du dessutom faktiskt kan förebygga större besvär genom att gå på kontroller oftare.

Tips för dig innan ditt besök

Reflektera över vad det är som ger dig obehag. Är det smärtan, bristen på kontroll eller något helt annant som ställer till det för dig. Ofta är det just kontrollbehovet som ger upphov till rädsla. Patienter kan få ångest av att inte veta vad som kommer att hända på en undersökning. Det finns mycket du kan göra för att underlätta både för dig och för din tandläkare. Ta ett steg i taget och börja med att berätta för din tandläkare hur du känner. Du kan förklara att du vill veta vad som ska göras i förväg. På så sätt får du mer kontroll och kan få lite tid att förbereda dig på vad som följer. Våra pålitliga tandläkare skarpnäck kan hjälpa och stöttar dig gärna vid besök.

Vad säger tandläkarna?

Lyckligtvis är de flesta tandläkare vana vid oroliga patienter och kan bemöta denna rädsla på ett konstruktivt sätt. Tandvårdsrädsla är otoligt vanligt och förekommer bland alla åldersrupper. Var ärlig om hur du känner så blir det enklare både för dig och för tandläkaren.

Det är därför bra att berätta att du känner oro innan ditt besök så kan du hjälpa både dig själv och din tandläkare till ett bättre möte. Du kan vända dig till tandläkare Nacka och få råd och hjälp vid bokning av professionell akuttandvård Stockholm.

Att följa riktlinjerna för tandvård och regelbundna kontroller är avgörande för din tandhälsa.

Kommentarer inaktiverade för Så blir du av med din tandvårdsrädsla