Hus och hem

Att byta eluttag.

Om man har behov av ett eluttag på något ställe där man inte har haft det tidigare så finns det alltid vägar att gå för att få det.
Man får inte som privatperson montera ett fast uttag själv oavsett om det är inbyggt eller utanpåliggande, man måste anlita elektriker Haninge som gör det åt en.

I vissa enskilda fall kan man göra det själv och få det besiktat av en elektriker i efter hand så att det är gjort på fackmässigt vis, detta är väldigt ovanligt och görs bara av dom som arbetat eller som har stor kunskap av detta sedan tidigare.
Det man får göra själv utan att det besiktas är att dra en förlängningskabel från ett annat uttag på valfritt sätt, men detta är inte snyggt och man föredrar hellre ett ordentligt eluttag som en elektriker Täby har installerat.

Gör man arbetet själv och det leder till personskada eller skada på byggnaden så finns det inga försäkringar som täcker detta.
Ett felsteg kan leda till allvarliga skador och i värsta fall till döden så det är alltid bättre att anlita professionell hjälp från el jour Hässelby till eldragning och eluttag.

I Sverige använder vi 230 volt i våra uttag på 50 Hertz. Det måste alltid finnas en balans mellan den elen som produceras och den som tas ut.
När man stoppar in en stickpropp i ett eluttag så måste denna elektriciteten komma ifrån någonstans. Från dom energiproducerande platserna så transporteras elektriciteten i större skala via kablar. Det är extremt höga spänningar som man inte bara trycker ut i vägguttagen för då hade det börjat brinna, man får skala ner elektriciteten med hjälp av transformatorer i flera led tills man kommer ner till den spänningen man ska ha i sitt vägguttag.
Genom att transportera det i högre spänning så blir det mindre förluster och man kan lättare tillgodose behoven.

 

Kommentarer inaktiverade för Att byta eluttag.