Hus och hem

Vad för slags tak har du?

Som husägare så är det viktigt att utföra underhåll på alla delar och detaljer av ett hus.
Taket är ett av dom viktigare sakerna som man inte tänker på för att man tror för det mesta att det klarar sig själv.
Det vanligaste materialet här i Sverige är tegeltak men det börjar få en delad förstaplats med betongtaken.

Gör man inte sina underhåll regelbundet så finns det risk att oupptäckta läckor kan leda till större skador som kostar mycket mer än en trasig tegelpanna gör.
Att gå upp på taket för att utföra underhåll är inget som man gör själv utan erfarenhet och säkerhetsutrustning.
Många anlitar en takläggare Stockholm för att utföra översyn och reparationsarbeten

Tegel är gjort av lera som bränts under höga temperaturer, det finns olika typer av tegel där obehandlat tegel är det klassiska och som ser bättre ut med åren.
Det finns tegel som är glaserade eller ytbehandlade som har en längre livslängd än obehandlat men man ska tänka på att ett obehandlat tegeltak kan hålla i över hundra år om man sköter underhållet som man ska.

Tegeltak är bra lämpat för det svenska klimatet fast betongtak har visat sig vara lite mer tåligt mot kallare temperaturer.
Tegel är ett naturmaterial som tål väder och vind bra men är absolut inte tätt utan det är takpappen undertill som fungerar som en fuktspärr och kan ses som det egentliga taket.
Om en takpanna är trasig och låter det läcka in en större mängd regnvatten en längre tid så börjar takpappen ruttna och släppa vidare vattnet in i huset.

Mögel och röta är dom vanligaste problemen man kan få som husägare, gör man inte något åt det snabbt så kan man bli tvungen att utföra takläggning Uppsala.
En takläggning tar lång tid att utföra eftersom det kräver planering och man måste beställa hem material.

 

 

 

Kommentarer inaktiverade för Vad för slags tak har du?