Arbetsliv och företag,  Hus och hem

Byt tak i tid

Att byta tak på huset är oftast en kostsam affär. Men det är verkligen värt det! Taket har den kanske viktigaste funktionen på huset. Det gäller att det står emot väder och vind året om! Om du byter taket i tid, innan det börjar läcka, kan du oftast komma undan lite billigare än om du väntar lite för länge.

Ta in olika offerter

När du då bestämt dig för att byta taket behöver du självklart hitta en takläggare Västerås. Men det allra bästa är att kontakta flera olika företag och ta in offerter. Lusläs offerterna och jämför priserna innan du bestämmer dig. När det gäller byta tak kostnad är billigast inte alltid bäst. Låt kvalitet gå över kvantitet i detta fall!

Byta material eller hålla dig till samma?

Både pris och kvalitet kan skilja sig avsevärt mellan de olika material som erbjuds för tak. Tegelpannor är det materialet som håller längst och är i princip underhållsfritt, i övrigt finns val som plattak, takplåt eller takpapp. Men betongpannor är märkbart billigare. Däremot håller de inte lika länge som tegelpannor. Ta dig en riktig funderare över både material och färg då det gör skillnad på slutresultatet!

Välj en seriös takläggare

Det är viktigt att takläggaren du väljer att utföra arbetet tar ett helhetsansvar för takbytet. Se till att du får ett fast pris då du frågar efter byta tak kostnad. Du vill inte råka ut för merkostnader under arbetets gång! Då takläggaren tar ett helhetsansvar bör de även ta hand om bygglovet för dig. Om du byter färg eller material behövs det nämligen bygglov.

Ska du sälja huset?

Du som vill sälja huset bör se över taket. Ett takbyte kan höja värdet på huset avsevärt, speciellt vid en budgivning. Dessutom är det lockande för köpare då det kan annonseras med att taket är helt nytt och fräscht. För en köpare innebär det att de själva inte kommer behöva byta taket på mycket länge!

Kommentarer inaktiverade för Byt tak i tid