Hus och hem

Solceller – ett populärt alternativ

Allt fler husägare väljer att installera solceller på taket. I takt med att tekniken har gått framåt och utvecklats har även bidragen blivit mer frikostiga. Funderar du på att följa trenden? Kanske vill du även installera solceller på taket själv?

Vem får installera solceller Stockholm?

Enligt lagen måste en auktoriserad elektriker Solna installera solceller på taket. Du kan därmed inte utföra arbetet på egen hand. Eftersom el kan bli farligt om det inte installeras korrekt är det säkrast för dig och din familj att proffsen tar hand om alla elinstallationer.

Då du letar efter en elektriker som kan utföra nödvändig elinstallation för solceller, kommer du säkerligen komma över begreppet ”certifierad solcellsinstallatör”. I Sverige så gäller inte detta begrepp utan det måste vara en elektriker Stockholm som utför installationen.

Kontrollera taket

Innan installationen av solceller utförs bör du inspektera taket. Eftersom solceller håller i cirka 25 år är det bra om även taket håller lika länge. Annars kan det bli onödigt dyrt om några år då du måste lägga om taket och även avinstallera solcellerna.

Om du vill få taket renoverat och solceller installerade i samma vända bör du se till att de olika företagen kan samarbeta. Annars kan det vara så att garantin på taket inte gäller för att de som installerat solcellerna har använt sig av fel material eller liknande.

Underhåll med jämna mellanrum

Utöver att anläggningen behövs servas med jämna mellanrum behöver du även underhålla solcellerna. På så vis behöver de inte servas lika ofta. Vilket leder till att du kan spara lite pengar även på det hållet.

Alla solceller levereras med en handbok, i den kan du enkelt hitta kapitlet om underhåll. Det rekommenderas att vara noga med underhållet då anläggningen annars kan gå sönder i förtid. Vanligtvis håller solceller i cirka 25 år, förutsatt att underhållet sköts ordentligt!

Kommentarer inaktiverade för Solceller – ett populärt alternativ