Skönhet och hälsa

Tre bra anledningar till att exfoliera huden

Du kanske hört talas om att man kan exfoliera, eller peela ansiktet? Men vet du varför och vilka produkter som kan fungera bra för detta? Låt oss berätta!

Därför ska du exfoliera huden

Olika hudtyper behöver olika mycket exfoliering, men de flesta ansikten mår bra av att exfolieras lite då och då. Detta eftersom det byggs upp döda hudceller på huden, detta kan se ut som textur och torrfläckar och vad det gör är även att din hud inte kan ta upp hudvård lika bra. Därför är det bra att exfoliera lite då och då. Du får helt enkelt ut mer av dina hudvårdsprodukter.

Dessa exfolierande produkter ska du använda
Även här beror det lite på hudtyp, men generellt passar milda exfolieringar som används 2 ggr i veckan ganska bra. För en känslig och torr hud passar Verso Enzyme Peel jättebra! Detta är en peeling som innehåller AHA och PHA som tar bort döda hudceller och ger lyster. Just PHA är jättebra för en känslig hud och AHA hjälper en torr hud.

För den som är lite äldre eller har tålig hud är Akademikliniken Pure Triple Peel ett bra förslag! Här får du en kraftfull peeling som innehåller AHA, BHA och enzymer. Denna djuprengör och exfolierar ordentligt.

Daglig exfoliering?

För vissa passar daglig exfoliering faktiskt jättebra, detta får du veta genom att testa och detta genom att vänja in huden. Börja med att exfoliera 3 ggr i veckan och höj upp detta. Viktigt är dock att inte överexfoliera, detta kan leda till hudskador. Så nyckelorden här är att vara försiktig. Om du tänker att du ska exfoliera ofta bör du använda en mild produkt. Exuviance Skinrise Morning Glow passar super om du tänker på att exfoliera lite oftare.

Kom ihåg att hur du än väljer att exfoliera är det viktigt att du tänker på vad din hud klarar men också VARFÖR du väljer att göra en viss sak. Var rädd om din hud, du har bara en <3 köp hudvård online här.

Kommentarer inaktiverade för Tre bra anledningar till att exfoliera huden